Seglarskola

Nybörjarsegling Juniorer

Kappsegling Ungdom

Jolleträning for Alla

Sommarseglarskola

Välkommen att segla och umgås med oss! Mer information om respektive grupp finns under aktivitetens flik.

Seglarskolan har verksamhet på Skurveskär i Strömstads södra hamn kvällstid på måndagar, tisdagar och onsdagar i perioden maj tom september. Vi seglar jollar som optimist, 2-krona, Feva och Laser. I föreningen har vi även en 606:a som används i seglaskolans verksamhet. Hitta till Din grupp och träningsdagar i seglarskolan, mer information finns under respektive flik. 

Piratseglarskolan

Piratseglarskolan riktar sig till 6-åringar och deras föräldrar. På ett lustfyllt sätt med mycket bus och skoj prövar vi sjölivets kamratskap och lär oss grundläggande sjövett.

 

Seglarskola med märkesmål guld

Seglarskola med inriktning silvermärke och vänder sig till barn och ungdomar mellan 10–13 år med vana för båtliv och segling. Vi lär oss grunderna i kappsegling, tränar jollehantering och sjövägsregler.

 

Jolleträning

Jolleträning riktar sig till vuxna och ungdomar som har erfarenhet av segling. Här mixar vi kunskapsnivåerna med allt från erfarna kappseglare till nya kappseglare.

 

Vuxensegling

Denna kurs riktar sig till vuxna som vill lära sig och segla,
i kursen kommer du även att lära dig sjövett, sjöregler och knopar.

 

Kursavgift: för respektive barngrupp är 500 kr och 300 kr för piraterna vilket inkluderar lån av hjälm och båtar. Vuxenkursen kostar 700 kr. Den extra träningsdagen på onsdagar ingår i kursavgiften för deltagare i seglarskolans grupper. Därutöver tillkommer en medlemsavgift i föreningen på 200 kr för barn och 300 kr för vuxna, om du inte redan är medlem. Betalning görs via föreningens bankgiro 5467-6143 senast andra kurstillfället.

Medlemsskap sökes under fliken ”föreningen” och vidare till ”medlemsansökan”.

Obs!

Vi vill gärna redan nu få en bild av hur många som har för avsikt att vara med under säsongen så vi vill ha en preliminär anmälan. Ni finner kontaktuppgifter under respektive grupp.